top of page

Klassikko saa uuden elämän: Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement julkaisee "Niin vähän on aikaa" -albumin"

Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement: Niin vähän on aikaa" tarjoaa ainutlaatuisen uuden tulkinnan kahdesta suomalaisen musiikin klassikosta. Uudelleen versioitu albumi on kunnianosoitus Henrik Otto Donnerin säveltämälle ja tuottamalle musiikille, joka on ollut merkittävä osa suomalaisen musiikin historiaa.


Henrik Otto Donnerin mestariteokset uuteen valoon

Albumi perustuu kahteen Otto Donnerin säveltämään klassikkoalbumiin: The Otto Donner Treatment – En soisi sen päättyvän (1970) ja Pepe & Paradise – Niin vähän on aikaa (1972). Nämä Love Records -levy-yhtiön julkaisut ovat aikansa rohkeita ja kunnianhimoisia teoksia, jotka heijastavat 1970-luvun yhteiskunnallista ilmapiiriä ja musiikillista avantgardea. Molemmat albumit pohjautuvat aikansa merkittävien runoilijoiden teksteihin, kuten Pentti Holapan, Aulikki Oksasen, Pentti Saarikosken ja Aira Sinervon runoihin, ja niistä on ajan myötä tullut suomalaisen musiikin ikonisimpia teoksia.


Yhteistyössä Pepe Willberg ja Jukka Eskola Statement

Koko kansan rakastama laulaja Pepe Willberg tuo yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan johtaman huippukokoonpanon kanssa nämä klassikot jälleen eläväksi. "Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement: Niin vähän on aikaa" -albumi kunnioittaa Otto Donnerin alkuperäisiä sovituksia, mutta tuo samalla oman sävynsä musiikkiin.

Jukka Eskola kertoo, että suuri osa näistä kappaleista on jäänyt Pepe Willbergiltä esittämättä julkisesti. "Kerroin ideastani Pepelle, ja kävi ilmi, että hän ei ollut esittänyt suurinta osaa näiden albumien lauluista koskaan, eikä missään," Eskola sanoo. Tämä antoi inspiroivan lähtökohdan projektille.


Albumin kokoonpano

Pepe Willberg – laulu

Jukka Eskola – trumpetti, taustalaulu

Pope Puolitaival – saksofonit, huilut, taustalaulu

Aleksi Ahoniemi – saksofonit, huilut, taustalaulu, kitara

Mikael Myrskog – piano ja koskettimet

Eero Seppä – basso

Jaska Lukkarinen – rummut



Comments


bottom of page